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caramel clair

Domaines
  1. alimentationcuisine
  2. alimentationproduit sucrant
Auteur
Office québécois de la langue française
Dernière mise à jour
1987
  • Accéder à la fiche en anglais : light caramel

Définition :

Une des étapes de la cuisson du sucre.

Note :

Emploi : caramélisation des moules, bonbons et nougatines, aromatisation des entremets, « crème caramel », glaçages. Température : 151 à 160 °C.

Terme privilégié :

caramel clair n. m.

Traductions

  • anglais

    Auteur : Office québécois de la langue française, 1987

    Note :

    Caramel: when the sugar has arrived at the hard crack degree it takes only a few seconds for it to become caramel. It is comparatively easy to recognise when sugar has turned into caramel. The sugar becomes light golden then the coulour deepens to give a dark brown syrup. When cooled the sugar is very brittle and breaks easily. Temperature: 150 °C, 302 °F.

    Terme :

    1. light caramel

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