courge d'hiver
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Notes :
La courge d'été est cueillie avant de parvenir à maturité.
La courge d'hiver, habituellement plus grosse, est parvenue à pleine maturité; son écorce est dure, et elle se conserve plus longtemps.
Chez les courges d'hiver, on trouve le populaire courgeron Acorn, ou courge poivrée, la courge Butternut, la courge Buttercup en forme de turban, la grosse courge banane de forme cylindrique, la Delicata en forme de massue, la Kabocha ou courge japonaise, la toute petite courge Golden Nugget, ronde et striée, le giraumon turban, courge ornementale, l'étrange courge spaghetti et, bien sûr, la magnifique citrouille orangée, fort connue.
Terme privilégié :
- courge d'hiver n. f.
Traductions
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anglais
Auteur : Office québécois de la langue française,Définition
Any of various squashes derived from a natural species (Cucurbita maxima) or pumpkins from a species (C. moschata) that are capable of withstanding storage for several months.
Notes :
Summer squash, often small, are immature, soft-skinned and perishable. Winter squash, usually larger, are fully mature, hard-skinned and have a long shelf life. They generally have a sweeter, nuttier taste and most are orange-fleshed.
Winter squash includes the popular fluted acorn squash, the smooth, pear-shaped butternut, the smooth, turban-shaped buttercup, the large, cylindrical banana squash, the club-shaped delicata, the pumpkin-shaped kabocha or Japanese squash, the very small, pumpkin-shaped sweet dumpling squash, the very small, round and ridged golden nugged squash, the ornamental turban squash, the unusual spaghetti squash, and, of course, the beautiful and familiar orange pumpkin.Terme :
- winter squash
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latin
Auteur : Office québécois de la langue française,Termes :
- Cucurbita maxima
- Cucurbita moschata