température de pasteurisation
- Domaine
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- alimentationproduit laitier
- Dernière mise à jour
Note :
Il faut d'abord déterminer le degré de chauffage, c'est-à-dire fixer la température et le temps pendant lequel ((la pasteurisation)) est appliquée. Insistons sur le fait que la notion de température, envisagée seule, ne signifie rien. Nécessairement, elle doit être associée à la notion de durée.
Terme privilégié :
- température de pasteurisation n. f.
Traductions
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anglais
Auteur : Office québécois de la langue française,Notes :
PASTEURIZATION TEMPERATURES AND TIMES FOR ICE CREAM MIXES. Batch method: 155 °F for not less than 30 min; High temperature-short time: 175 °F for not less than 25 sec; Vacreation: 194 °F for no apparent holding time (1-3 sec); Ultra high temperature: 210°-265 °F for instant to 40 sec.
Reasons for high temperature pasteurization of ice cream mix include: (1) Greater bacterial kill resulting on lower bacterial count in ice cream. (2) Suitable temperature and time of pasteurization result in better body and texture, (b) better flavor, and (c) protection against oxidation. (3) Saving of stabilizer. (4) Saving of time, labor, and space. (5) Increased capacity.Terme :
- pasteurization temperature