temps de pasteurisation
- Domaine
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- alimentationproduit laitier
- Dernière mise à jour
Note :
Il faut d'abord déterminer le degré de chauffage, c'est-à-dire fixer la température et le temps pendant lequel ((la pasteurisation)) est appliquée. Insistons sur le fait que la notion de température, envisagée seule, ne signifie rien. Nécessairement, elle doit être associée à la notion de durée.
Terme privilégié :
- temps de pasteurisation n. m.
Traductions
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anglais
Auteur : Office québécois de la langue française,Notes :
PASTEURIZATION TEMPERATURES AND TIMES FOR ICE CREAM MIXES. Batch method: 155 °F for not less than 30 min; High temperature-short time: 175 °F for not less than 25 sec; Vacreation: 194 °F for no apparent holding time (1-3 sec); Ultra high temperature: 210°-265 °F for instant to 40 sec.
In pasteurization, especially by the HTST and aseptic procedures, the relationship of the time and temperature needed to obtain the desired bactericidal efficiency is based upon a logarithmic function of these relationships. This relationship was established in the canning industry and was based upon a sterilizing temperature of 121 °C (250 °F).Terme :
- pasteurization time