sucre d'érable mou
- Domaine
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- industrie du sucreélaboration des sucres d'érable
- Dernière mise à jour
Définition :
Sucre fait de sirop d'érable cuit jusqu'à 14,5 °C au-dessus du point d'ébullition de l'eau, refroidi rapidement jusqu'à 37,8 °C, malaxé, puis moulé avant de devenir ferme.
Termes privilégiés :
- sucre d'érable mou n. m.
- sucre mou n. m.
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[sucre d'érable mou | sucre mou] Terme utilisé au Québec.
Traductions
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anglais
Auteur : Office québécois de la langue française,Note :
Soft sugar is a sugar in which the fine, uniform crystallization brings out all the distinctive maple flavour, the taste being perceived only when the crystals are dissolved in one's mouth.
Termes :
- soft maple sugar
- fondant États-Unis
Fondant, a nougat-type candy, is known in Ohio as maple cream because of its very fine crystalline character. Fondant is made in exactly the same manner as maple cream except that the sirup is heated to a higher boiling point (27 °F. above the boiling point of water). The thickened sirup is cooled to 50° and stirred as for creaming.