alginate de glycol propylénique
- Domaine
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- alimentationchimie alimentaire
- Dernière mise à jour
Note :
Les alginates, solubles, donnent des gels ou solutions colloïdales. Retenant l'eau, les alginates sont utilisés comme épaississants, stabilisants et gélifiants. Ils sont autorisés en industrie alimentaire : charcuterie, crèmes glacées, entremets, où ils servent de liants.
Termes privilégiés :
- alginate de glycol propylénique n. m.
- alginate de propylèneglycol n. m.
Terme utilisé dans certains contextes :
- Kelcoloid n. m. marque de commerce
Traductions
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anglais
Auteur : Office québécois de la langue française,Définition
The propylene glycol ester of alginic acid, derived from seaweed.
Note :
Used as a stabilizer and defoaming agent, cleared for use in French dressing and salad dressing under the food standard regulations. Used as a stablizer in ice cream, frozen custard, ice milk, fruit sherbet, and water ices is permitted up to .5 percent of the weight of the finished product. The FDA has asked for further study of this widely use additive concerning long-term and short-term effects.
Termes :
- propylene glycol alginate
- hydroxypropyl alginate
Terme associé :
- Kelcolid
Trademark.