tabac le périque
- Domaine
-
- industrie du tabactype de tabac
- Date
Définition :
Type de tabac le plus fort, de couleur noire, cultivé en Louisiane et utilisé comme condiment dans les mélanges américains et anglais.
Note :
Pendant la guerre de l'indépendance américaine, le Français Pierre Chenet eut l'occasion d'observer les Choctaw et les Chickasaw de la Louisiane, alors qu'ils s'affairaient à préparer leur tabac. Ces derniers pressaient les feuilles, puis les laissaient fermenter dans le suc ainsi exprimé. Chenet constata que le tabac travaillé de cette manière avait un arôme incomparable, à la fois fort et doux. Il améliora ces méthodes et produisit une nouvelle sorte qui prit son nom de Périque. En petite quantité, le Périque sert de condiment, sa production est moins importante que celle du Latakie.
Terme :
- tabac le périque n. m.
Traductions
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anglais
Date :Définition
The strongest type of tobacco of a black shade grown in Louisiane and used as a spice in American and English blends.
Note :
Special tobacco grade from the US state of Louisiana. It is prepared by a special process in which the de-stemmed leaves, whilst still in their virtually green condition and in the course of drying, are subjected to intensive fermentation with subsequent several years' storage after being heavily compressed in their own juice and, having been treated with aromatics. They are then put into wooden hoghsheads or cases and frequently turned during storage. The final product is black and, after conditioning, is tough and elastic and is distinguishable by a specific sweetish aroma. Originally used for the production of snuff tobacco, this grade is now used only as admixture (similar to Latakia) for the so-called "Smoking mixtures" (English pipe tobaccos).
Terme :
- perique tobacco