dolique bulbeux
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- botaniqueanatomie et morphologie végétales
- alimentationlégume
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Note :
Le jicama ((dolique bulbeux)) ressemble à un navet légèrement aplati aux deux extrémités; sa pelure mince est brun pâle et sa chair est blanche. Il peut peser de 250 g à plus de 2,25 kg (1/2 à 5 lb). Il est croquant, très juteux et rappelle quelque peu la saveur des châtaignes d'eau.
Termes privilégiés :
- dolique bulbeux n. m.
- dolique tubéreux n. m.
Traductions
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anglais
Auteur : Office québécois de la langue française,Définition
The large, edible, tuberous root of a tropical American plant ((...)) of the legume family, eaten as a vegetable either raw or boiled.
Notes :
The jicama differs from the yam-bean in having much bigger roots, leaflets obscurely or not at all lobed, and seed pods 8 inches to 1 foot long. This is a native of tropical America.
Resembles a turnip in appearance, but has a bland flavor similar to the water chestnut. It is an excellent substitute for the more expenseve water chestnut.Termes :
- jicama
- yam bean
- yam-bean
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latin
Auteur : Office québécois de la langue française,Termes :
- Pachyrhizus erosus
- Pachyrrhizus erosus